Pörgünk!

IMG_0409Hihetetlenül beindult nálunk a rendezkedés, tisztogatás, pakolászás!

A kedvesem végre felépítette (nagyjából) a fürdőszoba és a konyha-étkező közötti falat, félig téglából (a kályha mögött), félig pedig fából. Így már nem okoz gondot a fürdés a szégyellősebbeknek sem, mert eddig vagy hagyta a kádban lévő, hogy bámulják, vagy el/felküldött mindenkit a szobájába, míg ő tisztálkodott. Ennek végre vége. Még van hátra több munkálat ott, pl. belső lambéria, kád burkolat (szintén fából), plafon és világítás, és olyan „apróságok”, mint keret a tükörnek, vagy kisszekrény a falra, esetleg benti komposztvécé kialakítása. De már abszolút használható, sőt, elég esztétikus is otthonunk eme helyisége.

De most elutazott a párom, és mielőtt elment volna, arra kért, hogy míg távol lesz, azért egy pár dolgot csináljunk meg mi is. Mondtam: oké!

IMG_0430Aztán írtam egy listát. Rákerült ez a néhány teendő, meg még sok más, ami közben eszembe jutott. Ééés… Elkezdtem pörögni!

Magammal sodort valami őrületes energia, és az elmúlt néhány napban szinte minden vállalt feladatot elvégeztem/ünk. Többes szám, mert azért a gyerekek is segítenek, néha lelkesen és önként-dalolva, máskor kérésre, sőt, könyörgésre sem igazán… A motor azonban egyértelműen én vagyok, mert tök jól átlátom a tevékenységek sorrendjét, kedvező idejét, stb.

 • Hihetetlen mértékű nagymosást tartottunk, aminek van még hátra pár lépése, de azért a nagyjával készen vagyunk. A meleg és viszonylag szeles idő kedvezett a sok vizes ruha (és vászoncipő) gyors száradásának.
 • IMG_0413Az új színes ikeás képkeretbe minden gyerek választott magáról egy fotót kiskorából. A kályha fölötti párkányt most ezek díszítik.
 • Lemetszettem az egyik fenyőfa oldalágait és elrendeztem a kerékpárokat, így ha sötétben megy ki valaki, akkor sem a tűlevelek nem szurkálják össze, sem a bicikliken nem esik át.
 • A két nagy együtt elment a forráshoz vízért, és – azt mesélték, a Csurgónál lévők nagy meglepetésére – rengeteg teli üveggel tértek haza.
 • IMG_0383Kincső teljesen egyedül kipucolta a hűtőszekrényt.
 • A kislányok elmosogatták az összes babaedényt, ami eddig az oldalsó terasz sarába ragadt.
 • Ez a rész amúgy is nagy mumus volt. A fürdőszoba felújítás és a kályhaépítés minden mellékterméke és maradványa itt landolt. Különböző méretű tégladarabok, sitthalom, agyaggal, törmelékkel és még ki tudja mikkel megtelt, hihetetlenül mocskos vödrök, stb. A gyerekek a téglákat válogatták és pakolták kupacba, Kende sittet lapátolt, én pedig bleee…) kisúroltam z összes vödröt, ráadásul a lomos sarokban is irdatlan rendet tettem. Elmondhatom, hogy végre tökéletes itt a tisztaság.
 • IMG_0431Az első teraszon is volt mit elpakolni: malteros-zsákok, kályhacsövek, szigetelőanyagok.. Most végre ott is teljes a rend.
 • Virág volt a nagy meglepetés, mert ő több feladatra magától jelentkezett, sőt, ő javasolt néhány elvégzendőt. Például átválogatta a lábbeliket, átrendezte és kitisztította a cipős-szekrényt. De többször el is mosogatott (!!) (Aki őt ismeri, az tudja, miért akkora nagy szám ez.). És az szobájában is egész emberi állapotok uralkodnak. Lehet, hogy fejlődik a gyerek?
 • Mellesleg befőztünk 20 kiló szilvát, immáron a 139. üvegnél járunk.

IMG_0428Azon gondolkoztam, honnan ez hihetetlen energia, ami mostanság megszállt engem. Egyrészt szerintem annak köszönhető, hogy változtattam az életmódomon, azaz sokkal kevesebb csokit eszek és sokkal többet mozgok. Alkalmanként bejátszik egy kis édesség, de az egészség még jobban átvette a főszerepet nálam. És minden nap mozgás! Reggelente torna, hol a felső-, hol az alsó részt megmozgatva, nyújtások, jóga-gyakorlatok, és ha valamelyik lánynak (avagy mindnek) van kedve engem elkísérni, akkor futás. Néha csak úgy itt az Almáskertben összevissza, de például épp ma célirányosan, összekötve a kellemest a hasznossal. Azaz elfutottunk a boltig, bevásároltunk, majd megtömött hátizsákkal, erőltetett menetben gyalogoltunk haza.

IMG_0378A másik oka a pörgésnek pedig talán az, hogy ezt az egészet az égiek is támogatták. Hiszen épp ezen a héten lépett a Nap a Szűz jegyébe. A Szűz pedig köztudomásúan precíz, rendszerető, szorgalmas, ésatöbbi. Mint mi!

Ja, valamit „elfeledtem”! A legeslegnagyobb munka a mellettünk lévő telken lévő kisház kipucoválása volt. Hogy minek? Ezt még fedje jótékony homály, de nemsokára felfedem előttetek az okát annak, miért is lomtalanítottunk és takarítottunk a szomszédos faházban…

2016. augusztus

4 thoughts on “Pörgünk!

  • Pontosan, Nagymami, jól érzed. Bár arra is emlékezhetsz, hogy a régebbi otthonaiknál is igyekeztünk mindent megtenni, de ez most tényleg más. Itt tudom, hogy ha beleteszem az energiámat, akkor az benne is marad. Mindig látjuk a következő lépést. Habár sok a munka, de legalább van értelme.

   Kedvelik 3 ember

 1. Ma vagyunk túl egy nagytakarításon, egy ablakátfestésen, egy tálaló újraértelmezésén. Nem is értettem, hogy mi van velünk, ránk tört egy nagy rendrakás. Erre most olvasom, hogy ez most pont időszerű…
  Köszönöm, hogy erre is kitértél a bejegyzésedben! 🙂

  Kedvelés

  • Persze mindenkinek más az időszerű, ami munka épp adódik a házban, kertben. De a természet rendjében is a nyár vége-ősz eleje erre nagyon alkalmas időszak. Még rengeteg feladat vár ránk, pl. a naaagy őszi ruha átválogatás, és hasonló kellemességek, de most Bp és Női kör, hogy kicsit pihenjek és feltöltődjek a jövő hét feladataira.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s