24 óra

p1000890Mi fér bele 24 órába? Nálam ez most eléggé jelentős kérdés, mert enyhén szólva bezsúfolódtak a napjaim. Egy csomó olyan dolgot csinálok jelenleg, amit korábban nem, vagy nem ilyen intenzitással. És ehhez baromi nagy tervezés kell. Úgy indítottam, hogy összeírtam azokat a tevékenységeket, amiket így vagy úgy, de már most is űzök, vagy szeretnék űzni a közeljövőben. A gyereknevelés és a háztartás persze nem került fel a listára, azok az életem alapjait képezik, számomra egyszerűen természetes, hogy gyerekezek és házimunkázok. Viszont olyanok igen, amelyek a saját fejlődésemet segítik elő. Test-lélek-szellem egysége itt is megmutatkozik. Testmozgás, tanulás, munka, hobbi és a későbbi pénzkereset tervezése mind-mind belepasszírozva a napjaimba.

p1000875Amikor mindezeket összeraktam, rájöttem, hogy a megszokott napirendembe ennyi mindent egyszerűen képtelenség bezsúfolni. Ekkor felállítottam egy fontossági sorrendet, átgondoltam, hogy melyik az a tevékenység, ami kötelezően napi szintű elfoglaltsággal jár és mi az, amit most kicsit hanyagolhatok, és elég hetente egyszer űznöm. Még így is ki kellett tolnom az ébrenlét határait, és így bizony mindez sajnos a pihenés és az alvás rovására megy, de hát valamit valamiért.

p1000884A testmozgás napi rendszerességű, és mivel ismerem magamat, hogy fizikailag a legaktívabb a nap első részében tudok lenni, ezért ezzel kezdek minden reggel. Ehhez 6 órára kell beállítanom az órát. Nyáron ez könnyebb lesz, de most meglehetősen nyomorult érzés sötétben kimászni az ágyból, és nekiállni edzeni. Mostanában megint zenére tornázok, ajó öreg Ákos mindig lendületbe hoz. Annyi a különbség az eddigiekhez képest, hogy most több nyújtást tettem bele, valamint az eddigiek (gyertya, fejenállás) mellé plusz jógapózokat (kobra, bölcső), mert úgy éreztem, a testemnek valahogy nagyon erre van szüksége. Kiválasztott egy-egy gyorsabb számot, és azokat végigfutom, végigugrabugrálom, hogy a tüdőmért és a vérkeringésemért is tegyek valamit.

p1000885

A két fő problémás területet most már minden nap megmozgatom. Ugye ez úgy néz ki, hogy páratlan napokon felső-, párosokon alsótest a célpont, de hasizom-, illetve farizom-gyakorlatok pluszban bejönnek, mert ezzel a két résszel vagyok a legkevésbé elégedett. Amúgy pedig én azon különös nőneműek közé tartozom, akik viszonylag elégedettek a külsejükkel. Eleve ha azt nézzük, hogy hány éves vagyok, és hány gyerekem van, de szerintem amúgy is. Megvan persze a belső motiváció, hogy hajlékonyabb, erősebb és fittebb legyek, de azért bevallhatom, van némi külső ösztönzés is. Egyrészt persze az, hogy tetszeni szeretnék a páromnak. Mondjuk neki így is tetszem, de azt is nagyra értékeli, hogy napi szinten teszek a szépségemért és egészségemért. Másrészt tavasszal illetve nyáron két olyan nagyobb jelentőségű esemény lesz az életemben, amikorra szeretnék (viszonylag) bombaformában lenni. Remélem, sikerül, én mindent megteszek érte, az tuti.

p1000877A délelőtt a gyerekeké és az otthoné: ÉletIskola és háztartás egyszerre zajlik kb. ebédig. Az összeegyeztetése néha elég izgi, de kiválóan tudok az alatt krumplit pucolni, hogy ők mondjuk olvasnak, és két számtanpélda között megkavarom az ebédet. A tanulócsoportunk konkrét rendjéről az ezelőtti bejegyzésben írtam részéletesebben.

A délután már változatosabb, attól függ, hogy épp el kell-e mennem otthonról vagy sem. Egyszer például a lányokat viszem Szendehelyre néptáncra, ez akár kikapcsolódás is lehetne, de közben mindig tanulok. Bizony, nagyon komolyan veszem a továbbképzést. Ezt többnyire utazás közben csinálom. Viszek magammal könyvet és füzetet, és a buszon-vonaton-néptáncon-váróteremben olvasok, aláhuzigálok, jegyzetelek, stb. Egyszóval autodidakta módon, tankönyvekből és netes anyagokból szerzem a tudásom.

p1000879De ez csak az egyik része a dolognak, hiszen szeretnék hivatalos papírt is szerezni erről. El kell végeznem a képzést, és be kell indítanom a vállalkozásomat. Amikor konkrétan eldöntöttem, hogy átképzem magamat, hogy új szakmát tanulok és új hivatást választok, szinte egyből megjött hozzá minden segítség. A fent említett tankönyveket például megkaptam ajándékba vagy kölcsön.

p1000881

 

Az írás most inkább amolyan hobbi-szinten van most nálam. Az a vállalásom, hogy hetente azért megpróbálok egy-egy bejegyzést felrakni a „Réka útjá”-ra meg a „Boldog nő”-re. De talán most van is arra remény, hogy az írás ne csak hobbi legyen számomra, hanem munka is. Például magazinba írni vagy kiadni a saját könyvemet. Drukkoljatok!

p1000883A novelláskötet összeállításával még csak félig készültem el, sajnos nem tudtam terveim szerint haladni vele; úgy érzem, most nem erre kell összpontosítani energiáimat. A terv attól még itt lebeg a fejem fölött, csakúgy, mint az ÉletIskola könyv teljes átdolgozása, kiegészítése, és újra-kiadása. Meg aztán ott van az Anna-sorozat, amiből két teljes könyv el is készült, de még mindig csak a gépemen létezik, és nem a könyvesboltok polcain. És még egy másik regény is itt van félkészen, ami amolyan igazán csajos: szerelem, szex, életút… Ajaj, lehet, hogy túl sok mindenbe belekezdtem egyszerre?

p1000882Az egyéb, másokat támogató tevékenységeket most csak alkalomszerűen űzöm. Email-ekre válaszolok, telefonos segítséget adok, és ritkán otthontanulós vagy női körre is eljutok. Mint most például Miskolcra, ahová egy egész hétvégére hívtak. Szombat délután ÉletIskola kör, vasárnap napközben Boldog Nők köre. Köszönöm Évinek a szervezést, Ivettnek a szállást, a Holdam egyesületnek az ÉletIskola kör helyszínét, Babérnak pedig azt, hogy a Boldog Nők körét nála tarthattam. Ilyen felkéréseknek mindig nagy örömmel teszek eleget, szeretek utazni, új embereket megismerni, tapasztalataimat átadni, másoknak segíteni. Talán ez is majd rendszeresebb mederbe fog terelődni, mert az a tervem, hogy a diósjenői Boróka-házban havonta fogok majd női köröket tartani.

p1000878Tehát látjátok, hogy én igazából már most is életvezetési segítő vagyok, csak még nincs a dolog nevén nevezte, papírral alátámasztva. Nagyon nagy vágyam, vagyis inkább határozott tervem, hogy egy éven belül elvégezzem a képzést, megszerezzem a végzettséget és a kellő szakmai tudást, találjak társakat is, akikkel összefoghatunk (honlap, helyszín), és mire lejár a főállású anyaságim, addigra elmondhassam, hogy beindult a Réka-féle „life-coaching”. Az idézőjel oka, hogy nagyon nem szeretném ezt az angol kifejezést használni, most keresek magamban megfelelő magyar szavakat erre a tevékenységre. Egyelőre az „életvezetési segítő” áll hozzá a legközelebb, de még ez sem a legtökéletesebb.

p1000892Helyet is keresek, ahol kezdhetnék. Ősztől mint gyakornok, februártól pedig mint önálló vállalkozó. Rengeteg jobbnál jobb ajánlatot kaptam, közösségi terek, gyógyító központok, oktatási centrumok – ennek a kiválasztása is most zajlik. A honlap arculata is szép lassan kezd körvonalazódni a fejemben, a megvalósítása majd talán nyáron történik meg. Tehát a konkrét tanulás mellett az „én-márka” kialakítása is folyamatban van.

Ráadásul szeretnék valami egyénit is belevinni a „coaching”-ba, amitől igazán „rékás” lesz a dolog. Sajnos Haás Gyuri, a „városi sherpa” már megvalósította a „Sétálj velem!” programot, amire igazán irigykedem. Nagyon jó és sikeres ötlet, ráadásul Gyuri több javaslattal is segített a felkészülésben. Ezek szerint pont városi sherpa már nem leszek, de én is valami hasonlóra gondoltam, hogy mondjuk a leülős beszélgetéseket kiegészíteném például kirándulásokkal. Mert ugye tudjuk: túraút = életút…

Nos hát, a fenti „csekélységeket” igyekszem én 24 óra alatt véghez vinni. Miért is nem áll egy nap 48 órából?

 

  1. február

4 thoughts on “24 óra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s