Teljessé vált birtok

P1000947Nemrégiben számoltam be nektek arról, hogy a meglévő területünkhöz, amin a házunk is áll, sikerült megvennünk a szomszédos, jobb oldali telket is. Mire az adás-vétel teljesen lebonyolódott, már javában benne jártunk a télben, így nem is kezdtünk semmit ezzel a kerttel, csak tárolónak üzemeltük be az itt álló régi, romos kis faházikót. És örültünk neki, hogy erről az oldalról nincs szomszédunk.

P1000949Egészen a közelmúltig azt hittük, a másik oldalon sincs. Mígnem egyik napon megjelent itt a bal szélen egy emberke Stihl-fűrésszel, és elkezdte vágni a fákat. Először azt hittük, csak a villanyvezetékre rálógó ágakat nyesi le, vagy egy kicsit rendezettebbé teszi a portát, hogy az önkormányzat ne küldje a büntiket. Ám a favágás rendületlenül folytatódott tovább, a telek egyre nagyobb részén. Ami igazából egy dzsungel (volt, eddig).

P1000940Megtudtuk, hogy az illető a tulaj megbízásából vágja a fát, aki állítólag eladta a telket. Totálisan összeomlottam. Hosszú távú terveinkben ugyanis szerepelt az, hogy azt is megvesszük, de egyelőre anyagi helyzetünk ezt nem tette lehetővé. Én annyira kiakadtam, hogy a lehető legszörnyűbb forgatókönyveket vázoltam fel az agyamban: kopárra legyalult kert, ocsmány betonház, bunkó szomszédok… A párom hiába nyugtatott, hogy ne hergeljem fel magamat, lehet, hogy nem is igaz a hír, én vigasztalhatatlan voltam.

P1000939Egyik alkalommal aztán odament a fűrészes emberhez (akinek felbukkanásakor, a brummogás hangjára rendszeren görcsbe rándult a gyomrom), és elkérte tőle a tulaj számát. Hátha. Talán. Esetleg. Több napig húztam-halasztottam a telefonálást. Aztán megejtettem. És kiderült, hogy NEM adták még el! Csak el akarják adni, s emiatt a rendbetétel.

P1000948Mondtam neki, hogy akkor mi megvennénk. (Akkor még fogalmam se volt, miből!). Kérdeztem mennyi. A mondott összeg nagyon magas volt. Még a telefonban lealkudtam a felére. Azt mondta, gondolkozik rajta. Három nap múlva, az volt a válasza: oké. Tudni kell ehhez, hogy nálunk itt pang az ingatlanpiac. Minden 3. ház eladó, és feleannyit érnek a telkek, mint pár évvel ezelőtt. Szerintem örült neki, hogy talált egy ilyen bolondot, akinek pont az ő dzsungele kell. Rögtön leállíttattuk vele a favágást!

P1000943Már „csak” pénzt kellett szerezni. Családi segítséggel sikerült is!!! Ha jól emlékszem, egy hét alatt lebonyolítottuk az adás-vételt. Még ügyvédet sem kellett fizetnünk, mert az eladó cégének a jogásza intézte az egészet. Olyan olajozottan ment az egész, mint a karikacsapás. Egyértelmű volt, hogy az égiek támogatják ezt az ügyünket.

Úgyhogy most van egy újabb telkünk. Pontosabban egy telkem, mert az én nevem áll az adás-vételin. Életem első saját ingatlanja! A furcsa az, hogy ezt egyáltalán nem így élem meg. Mint ahogyan a párom sem azt mondja a házra, hogy a „házAM”, hanem a „házUNK”. Közösnek érzünk itt mindent, függetlenül attól, mi kinek a nevén van.

P1000936Szóval én úgy élem ezt meg, hogy végre teljessé vált a birtokunk. Középen a házunk egy telekkel, jobbra is egy telek, balra is egy telek. Összesen majdnem 3000 nm. Még is így messze van az egy hektártól, amit anno megálmodtunk. De nem bánom, hogy „csak” ekkora adatott meg. Épp elég lesz így is rendbe hozni.

Hogy mi a tervünk a vadiúj dzsungellel? Azért valamennyire mi is fogunk még belőle kivágni, jó lesz épületfának, tűzifának. Ami megmarad, ott a bozótot nagyrészt kiirtjuk, maradnak a szép cserjék, és egy ligetes rész fog kialakulni. A fönti felén, ahol letarolták az akácost, először is el kell tüntetni a rengeteg kivágott gallyat. Ide a későbbiekben gyümölcsfákat tervezünk ültetni, és egy szőlőskert is kialakításra kerül majd.

P1000944A hangsúly most ezen a szón van: MAJD. Most a sor a kert másik részén van. Tereprendezés, veteményeskert, sövények… Rengeteg munka vár ránk. Most, hogy végre elolvadt a hó (kb. 2-3 héttel ezelőttig itt igazi tél volt), neki is kezdtünk. A folyamatról rendszeresen beszámolok majd a blogon.

  1. március

7 thoughts on “Teljessé vált birtok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s