Teljes LÉT Nap

7A Boróka-háznak korábban már szenteltem egy egész bejegyzést. Nos, az TED-előadás és a Fény-ünnep óta jártunk már náluk párszor, például a Társas-kör oszlopos tagjai lettünk. A tavalyi egészségnapról többen ódákat zengtek, így amikor megtudtuk, hogy idén is lesz, egyértelmű volt, hogy ott a helyünk.

13Az „egészségnap” szó azért fura képzeteket kelt az emberekben, vérnyomás-mérésre meg betegség-totókra asszociálnak. Épp ezért változtatták meg a nevét, és lett „Teljes LÉT Nap”, hogy az egészségnek egy sokkal holisztikusabb megközelítésére utaljanak.

És tényleg. Volt ott szó a testről és volt a lélekről is.

6

Az udvaron felállítottak egy pingpong-asztalt, a gyerekeim azt szállták meg rögtön. Később én is ütőt fogtam a kezembe. Utoljára 10 éve pingpongoztam, azelőtt megint 10 éve. De kamaszként imádtam, a balatonszéplaki üdülőből megmaradt a klassz forgózások emléke. Annyira nem is ment most rosszul, egész jól belendültem. Még játszmát is nyertem! A végére már oda jutottunk, hogy rájöttem: imádok pingpongozni, és elkezdtük a srácokkal tervezni, hogyan lehetne nekünk is idehaza asztalunk. Addig is átjárunk a Borókába gyakorolni.

3

A másik testedzést a mediball jelentette. Gyopárka, a sportág egyik hazai képviselője biztosan szabatosabban fogalmazná meg, hogy mi is ez, valószínűleg nem is nevezné sportnak. Van hozzá egy kisebbfajta rugalmas ütő és egy szivacsszerű labda. De nem ütni kell, hanem harmonikus mozdulatokkal a másiknak átlendíteni. Egyedül is mediballozhat az ember: fejleszti az egyensúly- és a szépérzéket. Kendének nagyon jól ment, már többször próbálta, de most csodálkoztam rá igazán, hogy a fiam nemcsak erős és ügyes tud lenni, hanem harmonikus mozgású is.

10Utána kirándult egyet a csapat. Na oké, ezt igazán nem nevezném túrának, mert a nagy szám igazából a kisvonat volt. Gyerekek, kamaszok és felnőttek csapata robogott át Diósjenőn, majd feljutottunk a Börzsöny egyik gyönyörű kilátópontjára. Kámor-nyereg, Závoz-tető.

18446954_1473181066082606_2385346865851056408_nAz olyan lustaságok, mint én is, csak leültek a fűbe a tájban gyönyörködni. A kisgyerekek a közelben széledtek szét, és virágokat szedtek. A nagyobb fiúk nekilendültek, és kb. 10 perc alatt fent teremtek egy számunkra távolinak tűnő sziklán (úgy saccoltuk, fél óra alatt nem fogják megjárni).

12Visszatérésünk után a mozgásban megfáradt testeket masszírozással lehetett ellazíttatni. Hálás vagyok érte Locher Erikának, hogy ennyire kezelésbe vett. Igazából nem meggyúrkodott, hanem csontkovácsolás-szerűséget csinált. Karom, lábam hajlította, lendítette, derekam csavarta, hátamon a púpot kinyomkodta (sajnos elég rossz a testtartásom). Néha halálos volt, de nagyon jól esett.

2

Lehetett mindenféle egészséges szendvicset, salátát enni, voltak mézek és lekvárok, és be lehetett fizetni vega-borsólevesre is.

9És hogy a szépség se maradjon ki: A kislányok arcára pillangók kerültek, a nagyobbak a hennafestést választhatták.

8A léleknek pedig vajon mi szólt? Hát az előadások! Révi Berni a Théta-healing módszerbe avatott be minket, Székelyné Bognár Eszter a gyógynövényekről mesélt, Kiss Péter a családállításról tartott előadást, és a végén zarándokutakról is volt, szó, de akkor sajnos, hogy a vonatot elérjük, nekünk már indulnunk kellett.

4Remélem, jövőre is hasonlóban lesz részünk. Hálásköszönet Schaff Ibolyának és társainak a szervezésért és lebonyolításért!

 

  1. május

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s