Kulcsszavak

P1030636Hé, hahó, valami kavarodás történt? Micsoda téma! Kulcsszavak??? Ez itt most nem Réka személyes blogja, a „Réka útja”, hanem a szakmai, a „Réka Life Coach”?

Rögtön helyre is teszem a dolgokat. Gondolom a rendszeres olvasóknak nem újdonság, hogy nemsokára be fogom indítani life coaching vállalkozásomat. Emiatt nemcsak a képzésen, a könyvekből, illetve az internetről szerzett tudásanyagot rendszerezem, hanem marketinget is tanulok. Méghozzá ezerrel. Hiszen hiába vagyok jó szakmailag, ha nem tudom magamat „eladni a piacon” (nem túl szép kifejezés, de attól még igaz).

Erről még sokat fogok írni a life coach-os blogra (rekalifecoach.blogspot.com), ami itt és most érdekes az az, hogy nemrég a kulcsszavakról tanultam. Gondoltam, rögvest meg is nézem ennek a blognak a statisztikájában, hogy hozzám milyen kulcsszavak beírásával érkeztek az olvasók.

Az nem kifejezés, hogy az állam leesett; meglepődés, döbbenet ezerrel, és sokszor röhögés is.

P1030884A Réka útja meg a BoldogSzer persze adja magát. „Néminemű” közöm van a következőkhöz is: Máriahalom, népzene, nomád életmód, jurta, esővízgyűjtés, anyaság megbecsülése és szeretkezés. Volt férjhez köthető a kályhatapasztás, régi szomszédunk Orosz Katalin, dobolós körből ismerős Szemző Gábor és Fehérholló Öskü, két barátném Meső és Körmendy Petra. Még a szív-csakra, a kiteljesedés és az izzasztókunyhó kifejezések sem állnak tőlem távol.

De hogy jön hozzám, a blogomhoz a Pajtás újság meg az Edda poszter? Azon kívül, hogy tizenévesen persze olvastam a magazint, és hallgattam az Eddát. Zöldhajú fiatalok? Oké, Virág haja volt egyszer kék-zöld-lila. Kád kavicsokból? Végül is tetszik az ötlet… Aztán: Bibliaiskola? Virágtartó vasalóállványból? Egészségügyi küret utáni tisztulás?? És mi az, hogy tipi könyv békás kép???

És kérdem én, ki az a Márkus Mária? Emma a boszorkány? Duli-fuli asszonyság? A begépelés után vajon miféle rendszer irányította a keresőket hozzám?

IMG_ 045Kíváncsi vagyok, hogy aki svájci széna betakarítógépekről akart információt, hogyan keveredett hozzám, és talált-e hasznos tippet. Vajon melyik cikkemben írtam a valódi szőrme fertőtlenítéséről?  És arról, hogy a virágot szétmarja a hypo?

Volt, aki nemcsak egy-két-három szót, de komplett mondatot bepötyögve érkezett a blogra: „Egy napos kerékpár kirándulásra mibe pakoljak be szerszámokat, enni-innivalókat.” Nem emlékszem, hogy valaha is írtam volna akár csak hasonlóról is. Az oké, hogy életvezetési segítő lettem, de… „Hogy tudok hozzáfogni tisztálkodni?” Örülök, hogy ebben a „nehéz” kérdésben is segíthetett a blogom J Sokkal kevésbé gyakorlatias, de annál optimistább viszont a következő: „Édesem, bármi is legyen, küzdünk mindenért.”

Ezek a simán csak érthetetlen kulcsszavak, mondatok. És ezután jönnek azok, amelyek olvasásakor fetrengtem a röhögéstől: „bugyis falusi érett nők régen”, illetve „karácsonyi szánkós leszbikus pornófilm”. Eleve hogy valaki régi bugyis falusi nőkre meg szánkós leszbikusokra gerjed, de hogy ezáltal a „Réka útjá”-n kötött ki?

Azt hiszem, sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy ezt a témát megértsem…

 

  1. december

 

2 thoughts on “Kulcsszavak

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s